Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Pečená bravčová panenka s knedlíčkami

Pečená bravčová panenka s knedlíčkami

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny: 700 g bravčovej panenky, 1 dl oleja, 2 väčšie papriky, 1 červená paprika, 1/2 cibule, 2 dl suchého bieleho vína, 3 PL medu, 700 g zemiakov, 250 g múky, 2 vajcia, 100 g chudej anglickej slaniny, 1 viazanička petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup: Očistenú, osolenú, okorenenú panenku predpečieme na rozpálenom oleji, potom ju vložíme na 25 - 30 min. piecť do rúry pri 180 st.

Krém: Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme do sklovita na malom množstve oleja, pridáme nakrájanú papriku, osolíme, zaprášime červenou paprikou, podlejeme vínom, ak treba počas dusenia podlejeme aj trochou vody. Keď je paprika takmer mäkká, pridáme med, zmes varíme niekoľko m.

Knedlíčky: Slaninu nakrájanú na malé kocky osmažíme na troške oleja, až pustí šťavu. Zemiaky uvaríme, nastrúhame, pridáme vajcia, osolíme, okoreníme, premiešame s múkou, primiešame nasekanú vňať a opečené kocky slaniny, pridáme trochu výpeku. Z cesta tvarujeme rukami knedlíčky, dáme do vriacej vody, varíme 8 - 10 min. Potom ich osmažíme na tuku, ktorý ostal na panvici. Mäso so zemiakmi podávame s krémom.

 

Posledná úprava Piatok, 26 November 2010 10:44  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Marinovanie pred grilovaním - Plátky mäsa posypeme mletým čiernym korením, bazalkou, soľou a nastrúhaným cesnakom. Pomocou oleja ingrediencie votrieme do mäsa a potom ho vložíme do nádoby naplnenej olejom. Po poslednom plátku mäsa dolejeme olej tak vysoko, aby ním bolo mäso zaliate a odložíme ho na celý deň do chladničky. Pred grilovaním necháme mäso odkvapkať a poukladáme ho na rozžeravený gril. Plátky mäsa opečieme z oboch strán a podávame so šalátom.