Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Pečené karé s palacinkami

Pečené karé s palacinkami

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 porcie): 700 g bravčového karé, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, 3 PL hladkej múky, 2 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, voda na podlievanie, parmezán.

Omáčka: 2 väčšie cibule, čerstvá bazalka podľa chuti, 200 g čerstvých šampiňónov, 2 PL smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie.

Palacinky: 200 ml mlieka, 100 g hladkej múky, 1 vajce, štipka soli, olej na vyprážanie, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

Postup: Umyté mäso osolíme, okoreníme, potrieme pomarančovou kôrou, obalíme v hladkej múke, opečieme na oleji do zlatista, položíme na plech, dáme do vyhriatej rúry piecť domäkka, podlievame vodou, občas obrátime. Omáčka: Cibuľu nakrájame na plátky, udusíme na oleji do sklovita, vložíme pokrájané šampiňóny, bazalku, dusíme 10 m, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, povaríme krátko.

Palacinky: Mlieko, hladkú múku, vajce vymiešame, osolíme, necháme pár minút odstáť. Na oleji vypražíme 4 palacinky, pokrájame ich na široké rezance, pridáme do hubovej omáčky, ochutíme posekanou vňaťou, premiešame. Upečené karé nakrájame na 4 plátky. Jednotlivé porcie podávame s omáčkou, postrúhaným parmezánom, ozdobené bazalkou.

 

Posledná úprava Piatok, 26 November 2010 10:40  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Mleté mäso - Zlepšiť chuť mletého mäsa sa dá okrem bežných ingrediencií pridaním trochu korenia gyros a nastrúhanej citrónovej kôry.