Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Pečený bôčik

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 osoby): 750 g bravčového bôčika, rozmarín, tymián, olivový olej, baranie rohy, sterilizované kyslé uhorky

Postup: Bôčik očistíme, vrchnú kožu pomocou noža narežeme na kosoštvorce. Rozmarín a tymián nasekáme, zmiešame s olejom a mäso potrieme bylinkovou zmesou. Cesnakové strúčiky ošúpeme. Nožom urobíme do mäsa malé otvory, do ktorých vkladáme cesnakové strúčiky. Mäso necháme na chladnom mieste marinovať. Potom ho položíme na smaltovaný pekáč v rozohriatej rúre opekáme pri 200 st: C. 60 min. Podľa potreby počas pečenia podlievame alebo potierame olejom zmiešaným s bylinkami. Upečený bôčik krájame tesne pred podávaním, aby mäso ostalo šťavnaté.

Podávame ho s nakladanou zeleninou a čerstvým chlebom.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:12  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Kyslá kapusta - Klasicky sa ochucuje kyslá kapusta ako príloha k mäsu alebo kapustnica bobkovým listom alebo čiernym korením. K pečenému mäsu sa hodí nakrájaná cibuľa alebo nastrúhané jablká podusené s kapustou, podliate vývarom. Podusením kapusty so sektom a pridaním kúskov ananásu získame luxusnú prílohu. Jednoduchý šalát pripravíme, keď vyškvaríme prerastené kocky slaniny a s mletou rascou ich pridáme ku kapuste.