Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Segedínsky guláš

Segedínsky guláš

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: 2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 600 g bravčového pliecka, 3 PL bravčovej masti (masla), 3 Pl rajčiakového pretlaku, 2 Pl sladkej mletej papriky, 1/2 ČL rasce, 1 konzerva kyslej kapusty (520 g po odkvapkaní), 3/8 l hovädzieho vývaru, 200 g kyslej smotany, soľ, čierne korenie

Postup: Ošúpanú cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kocky. Mäso osušíme, nakrájame na menšie kocky. V kastróle zohrejeme masť. Mäso v ňom po častiach prudko opečieme a vyberieme. Vo výpeku podusíme cibuľu a cesnak. Vmiešame rajčiakový pretlak. Pridáme papriku, rascu a krátko podusíme. Pridáme mäso a kyslú kapustu, zalejeme vývarom, osolíme a okoreníme. Prikryté dusíme 50 min. Ak treba, prilejeme trochu vody. Múku, kyslú smotanu vymiešame, pridáme k mäsu, dusíme ešte 10 min. Dochutíme soľou, čiernym korením. Na tanieri ozdobíme čiapočkou kyslej smotany. Hodia s varené zemiaky. Po 45 min. dusenia pridáme 2 červené papriky pokrájané na pásiky. Namiesto rasce môžeme použiť feniklové semienka.

 

Posledná úprava Piatok, 26 November 2010 11:25  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty