Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Slávnostná mäsová roláda

Slávnostná mäsová roláda

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 3
SlabéDobré 

 

Suroviny (8 - 10 porcií): 500 g bravčového stehna, 300 g morčacích pŕs, 100 g údenej slaniny, 150 g hydinových drobkov, 3 väčšie vajcia, 1 väčšia cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Umyté, osušené bravčové mäso rozklepeme na veľký plát, osolíme, okoreníme. Vajcia rozšľaháme, osolíme, vylejeme na panvicu s rozohriatym olejom. Omeletu uložíme na plát mäsa. Morčacie prsia nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, z obidvoch strán rozklepeme, položíme na omeletu. Slaninu pokrájanú na malé kocky opražíme na panvici, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, hydinové drobky, podusíme ich domäkka. Zmes rozložíme na morčacie mäso. To opatrne zrolujeme, previažeme niťou. Roládu opečieme zo všetkých strán na oleji, preložíme na vymastený pekáč, dáme piecť do vyhriatej rúry (elektrická 180, teplovzdušná 160 °C, stupeň 3 - 4, čas pečenia 5O m). Mäso sa má klopať medzi fóliami, aby nestratilo šťavu.

 

Posledná úprava Nedeľa, 31 Október 2010 23:28  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Sneh z bielkov - Sneh z bielkov bude tuhý, ako pred šľahaním dobre vychladíme a pridáme k bielkom štipku soli. Začíname pomaly a postupne zrýchľujeme.