Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Bravčové mäso Steaky s pečenými zemiakmi

Steaky s pečenými zemiakmi

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 porcie): 500 g bravčovej alebo hovädzej sviečkovice, 1 kg zemiakov, 3 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, trochu mletého čili, 1 cibuľa, 1 červená paprika, 1 kyslá smotana, 100 g tvrdého syra, 1 pór

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Mäso nakrájame na hrubšie plátky, zemiaky v šupke umyjeme, osušíme, nakrájame na štvrtiny. Vo veľkej panvici zohrejeme olej, mäso z oboch strán prudko opečieme, osolíme, okoreníme, vyberieme, odložíme na teplé miesto. Zemiaky opekáme vo výpeku na panvici asi 20 min. dozlatista. Ošúpanú cibuľu nakrájame, očistenú, umytú papriku nakrájame. Pridáme ich 5 min. pred dokončením k zemiakom, osolíme, okoreníme, posypeme čili. Zemiaky dáme do pekáča, kyslú smotanu osolíme, okoreníme, nalejeme na zemiaky. Uložíme mäso, posypeme nahrubo postrúhaným syrom, vložíme zapiecť do rúry, kým sa syr roztopí.

Pred podávaním posypeme najemno pokrájaným pórom.

 

Posledná úprava Pondelok, 04 December 2017 11:22