Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Údené kotlety

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Surovinu (pre 4 osoby): 4 chudé údené bravčové kotlety, 250 g dlhozrnnej ryže, soľ, mleté čierne korenie, 2 ružové grepy, 50 g ďumbiera naloženého v cukre (z konzervy), 1 zväzok žeruchy

Postup: Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme soľ, a vsypeme ryžu. Varíme 15 minút. Grepy nad miskou očistíme a čistú dužinu vložíme do misky. Nakrájaný ďumbier pridáme spolu so sirupom ku grepu. V panvici opečieme narezané kotlety 2 min. z každej strany. Všetok tuk zlejeme a do panvice dáme grep s ďumbierom. Pomaly varíme asi 1 min., podľa potreby ochutíme korením. Ryžu scedíme a posypeme žeruchovými lístočkami. Na ryžu položíme kotlety a pridáme grepfruitovú omáčku.

 

Posledná úprava Piatok, 03 December 2010 12:53  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Podobné recepty


Vedeli ste, že:

Pečeň - Pach pečene ustúpi, ak ju na noc naložíme do mlieka. Jedlá, do ktorých sa dáva pečeň, sa solia až nakoniec, ináč stvrdnú.