Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Hovädzie mäso Fašírky z hovädziny

Fašírky z hovädziny

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 4
SlabéDobré 

 

Suroviny (4 osoby): 300 g mletého hovädzieho mäsa, mlieko podľa potreby, 2 staršie žemle, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL provensálskych byliniek, strúhanka, olej, 6 paradajok, 100 g čiernych olív, 1 cibuľa, čerstvé bylinky

Postup: Nakrájané žemle prelejeme horúcim mliekom (100 ml), necháme zmäknúť. Mäso zmiešame s prelisovaným cesnakom, zmäknutými žemľami, vajcami, pridáme soľ, korenie, bylinky, zahustíme strúhankou. Zo zmesi vytvarujeme veľké guľky, obalíme v strúhanke, vypražíme na oleji. Paradajky, cibuľu nakrájame na plátky, dáme na tanier, posypeme olivami, dochutíme soľou, korením, bylinkami.

Podávame s fašírkami ako šalát.

Aby bola fašírka šťavnatá možno pridať k mäsu niekoľko PL tvarohu.

 

Posledná úprava Piatok, 03 December 2010 11:50  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Palacinky - Aby sa cesto nelepilo, potrie sa panvica pred pečením rozkrojeným zemiakom a až potom sa dá na ňu olej. Cesto nadľahčí trocha sódovej vody. Ak sa pridá med, cesto ostane vláčne.