Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Hovädzie mäso Hovädzia roštenka na hubách

Hovädzia roštenka na hubách

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 3
SlabéDobré 

Suroviny (4 porcie): 800 g hovädzej roštenky, soľ, mleté čierne korenie, 1, veľká cibuľa, 150 g šampiňónov alebo iných húb, olej, hladká múka, vývar, maslo, petržlenová vňať

Postup: Odblanenú roštenku nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme, necháme odležať. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme plátky roštenky, z oboch strán opečieme. Mäso vyberieme, výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom, pridáme mäso, dusíme domäkka. Šampiňóny nakrájame na plátky, orestujeme na masle, pridáme k mäsu. Spolu ešte krátko podusíme, nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, podávame s ryžou alebo zemiakmi.

Roštenku môžeme naložiť do marinády niekoľko dní dopredu a potom pripraviť. Preto ju naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou na oboch stranách, naložíme do oleja.

 

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 11:53  


Vedeli ste, že:

Rozmrazovanie ryby - Pri rozmrazovaní rybacie mäso púšťa veľa vody, preto ho treba pred úpravou osušiť a namočiť na 1 h do mlieka.