Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Teľacie mäso Teľacie kúsky s kyslou kapustou a jablkami

Teľacie kúsky s kyslou kapustou a jablkami

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: 600 g teľacieho alebo bravčového pliecka, 4 jablká, 400 g kvasenej kapusty, 100 ml bieleho suchého vína, 200 ml kyslej smotany, 10%0 ml rastlinného oleja, mäsový vývar podľa potreby, mletá červená paprika, rasca, soľ

Postup: Mäso nakrájané na kocky osmažíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou, prisypeme červenú papriku, pár m podusíme. Kvasenú kapustu nakrájame, vložíme k mäsu, pridáme rascu a keď je mäso skoro mäkké, vložíme jablká nakrájané na banániky, pred skončením prilejeme smotanu, mierne povaríme, jablká sa nesmie rozvariť.

Príloha: čierny hutný chlieb.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 13:49  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Na jednoduchú marinádu postačia 2 polievkové lyžice oleja (najlepšie olivový/, nadrobno nakrájaná cibuľa, 2 - 3 rozotreté strúčiky cesnaku, 4 polievkové lyžice vína (biele alebo červené/, 1 lyžica posekaných byliniek, vegeta, prípadne soľ, mleté čierne korenie. Všetky suroviny treba dobre premiešať, pridať mäso a dobre premiešať.