Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Teľacie mäso Teľacie kúsky s kyslou kapustou a jablkami

Teľacie kúsky s kyslou kapustou a jablkami

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny: 600 g teľacieho (alebo bravčového pliecka), 4 jablká, 400 g kvasenej kapusty, 100 ml bieleho suchého vína, 200 ml kyslej smotany, rastlinný olej, mäsový vývar podľa potreby, mletá červená paprika, rasca, soľ

Postup: Mäso nakrájané na kocky osmažíme na oleji, osolíme, podlejeme vodou, prisypeme červenú papriku, pár m podusíme. Kvasenú kapustu nakrájame, vložíme k mäsu, pridáme rascu a keď je mäso skoro mäkké, vložíme jablká nakrájané na banániky, pred skončením prilejeme smotanu, mierne povaríme, jablká sa nesmú rozvariť.

Príloha: čierny hutný chlieb.

 

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 10:40