Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Citrusový bochník

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (na 1 formu): 200 g mletých mandlí, 60 g hnedého cukru, 6 PL pomarančového likéru alebo rumu, šťava, kôra z 1 pomaranča, 6 vajec, 125 g kryštálového cukru, štipka soli, 1 bal. vanilkového pudingu, 70 g nastrúhanej čokolády na varenie 50 g mandľových lupienkov, tuk, hrubá múka, práškový cukor

Postup: Z bielkov, štipky soli vyšľaháme sneh, mleté mandle opečieme na suchej panvici, zakrátko pridáme hnedý cukor, zamiešame, rozmixujeme na jemnú zmes. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pomarančovou kôrou dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme, likér, pomarančovú šťavu. Do zmesi vareškou primiešame múku, sneh z bielkov, nastrúhanú čokoládu. Bochníkovú formu 30 x 11 cm vymastíme, vysypeme múkou, nalejem do nej cesto, posypeme mandľovými lupinami, pečieme pri 200 st 60 min. Necháme vychladnúť vyklopíme, nakrájaný posypeme práškovým cukrom.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:00  


Vedeli ste, že:

Keď na výrobu karamelu použijeme kryštálový cukor, stačí ho v ťažkej rajnici pri miernej teplote povariť asi 6 minút za neprestajného miešania. Ku krupicovému cukru sa musí pridať asi polovica hmotnosti cukru maslo. Do plnky ho dávame teplý, aby nestuhol. Keď karamel horúci vylejeme na pomastený pergamenový papier, môžeme po vychladnutí z neho vykrajovať rôzne tvary.