Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Citrusový bochník

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (na 1 formu): 200 g mletých mandlí, 60 g hnedého cukru, 6 PL pomarančového likéru alebo rumu, šťava, kôra z 1 pomaranča, 6 vajec, 125 g kryštálového cukru, štipka soli, 1 bal. vanilkového pudingu, 70 g nastrúhanej čokolády na varenie 50 g mandľových lupienkov, tuk, hrubá múka, práškový cukor

Postup: Z bielkov, štipky soli vyšľaháme sneh, mleté mandle opečieme na suchej panvici, zakrátko pridáme hnedý cukor, zamiešame, rozmixujeme na jemnú zmes. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, pomarančovou kôrou dopenista, postupne za stáleho miešania pridáme, likér, pomarančovú šťavu. Do zmesi vareškou primiešame múku, sneh z bielkov, nastrúhanú čokoládu. Bochníkovú formu 30 x 11 cm vymastíme, vysypeme múkou, nalejem do nej cesto, posypeme mandľovými lupinami, pečieme pri 200 st 60 min. Necháme vychladnúť vyklopíme, nakrájaný posypeme práškovým cukrom.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:00  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok