Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Lekvárové šišky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (4 osoby): Kvások: 30 g droždia, 100 ml mlieka, 30 g práškového cukru.

Cesto: 500 g polohrubej múky, 1 vajce, 50 cukru, 300 - 400 ml mlieka, 1 ČL soli.

Plnka: lekvár (nutela), poleva - tekutá čokoláda

Postup: Z mlieka, cukru, droždia pripravíme kvások, necháme vykysnúť, potom ho zmiešame s múkou, vajcom, teplým mliekom, soľou. Vypracujeme hladké cesto, dáme kysnúť 40 m na teplé miesto. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, povykrajujeme kolieska, do stredu každého dáme plnku, urobíme buchtičky. Šišky vyprážame v horúcom tuku z oboch strán, ešte teplé obaľujeme v cukre.

 

Posledná úprava Pondelok, 01 November 2010 00:02  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Vývar z odpadu - Šupky z kalerábu, listy a hlúby karfiolu či kapusty, či vňať zo zeleru obsahujú minerálne látky. Preto ich nevyhadzujeme, ale dobre umyjeme, vyvaríme a vývar použijeme do polievok alebo na podlievanie mäsa. Ak ho hneď nepoužijeme, dáme ho zmraziť do nádoby na ľad.