Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Sladkosti / Pečivo Múčniky z lístkového cesta Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

Viedenská jablková štrúdľa z lístkového cesta

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 11
SlabéDobré 

 

Suroviny: 1 balenie lístkového cesta 0,5 kg kyslých jabĺk, 40 g hrozienok, 20 g vlašských orechov, 50 g jemného kryštálového cukru, 1/2 kávovej lyžičky vanilkového cukru, 1 polievková lyžica práškového cukru, 5 g škorice (1/4 kávovej lyžičky/, 1 dl šľahačky, 70 g strúhanky, 30 g masla, šťava z 1/2 citróna, vajce na potretie, 1 polievková lyžica rumu

Postup: Orechy nahrubo posekáme. Jablká olúpeme, vyberieme jadrá s kôstkami, nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Lístkové cesto vyberiem z obalu, rozvinieme ho na plechu s papierom na pečenie, v ktorom je cesto zabalené. Na masle opražíme strúhanku s vanilkovým a práškovým cukrom a 2/3 takto vytvorenej zmesi nanesieme do stredu cesta. Z jabĺk, orechov a hrozienok v rume urobíme plnku a nanesieme na maslovú zmes. Posypeme cukrom, ktorý sme vymiesili so škoricou a zostatkom maslovej zmesi. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na stred plnky. Jednu z podlhovastých strán cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, potom obidve strany preložíme cez seba tak, aby sa konce zlepili. Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a pečieme v rúre asi 15 až 20 minút pri teplote 200 °C. Podávame teplé, pred servírovaním posypeme práškovým cukrom, môžeme podávať s omáčkou z vanilkového pudingu.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:40  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Caffé macchiato: Dvojité espresso len "zašpinené" kvapkou spareného mlieka a mliečnej peny. Chutí tým, čo kávu s mliekom veľmi neobľubujú.