Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Striekané pečivo

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (2 plechy): 220 g hrubej múky, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 1 celé vajce, 1 žĺtok, štipka citrónovej kôry, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva

Postup: Maslo vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme žĺtok, vajce, časť múky, citrónovú kôru, napokon zvyšnú múku. Cesto dáme do cukrárenského vrecka s hviezdicovou rúrkou, na suchý plech vytláčame kopčeky, pečieme pri 180 st C 10 min. Vychladnuté kopčeky zlepíme lekvárom, ozdobíme polevou, necháme stuhnúť.

Posledná úprava Pondelok, 04 Apríl 2011 12:07  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Úprava špargle pred varením - Čerstvé sa dajú uchovávať 3 - 4 dni v chladničke (nie v mrazničke) vo vlhkej utierke. Pred varením špargľu umyjeme, ostrým nožom alebo škrabkou tesne spod hlavičky stiahneme čo najtenšiu blanku. Zdrevnatené konce odrežeme. Oškrabané výhonky varíme vo vriacej slanej vode s 1 ČL masla a troškou cukru na miernom ohni pod pokrievkou 5 - 25 min. podľa hrúbky, zelenú 5 - 15 m.