Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Suflé s rokfortom (Nivou)

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: 6 formičiek, 2 malé póry, lyžica bieleho vína, 1 dl mlieka, 1 dl smotany, 50 g múky, 50 g masla, 50 g strúhaného syra, 4 vajcia, 100 g rokfortu, soľ, cayenské korenie, muškátový oriešok

Postup: Pór pokrájame na 5 cm prúžky. Predáme víno, vývar, 5 minút povaríme. Pór odložíme. Do vývaru pridáme mlieko, smotanu. Rozmiešame múku s roztopeným maslom, zašľaháme do vriaceho vývaru. Odstavíme, primiešame strúhaný syr a 1 vajce. Miešame, do chladnúceho cesta pridáme 3 žĺtky, nakrájaný rokfort, soľ, korenie. Vmiešame sneh z 3 bielkov. Vymastíme formičky, na dno dáme pór, zalejeme cestom (1 cm pod okraj). Pečieme 20 minút.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:00  


Vedeli ste, že:

Cesnak - Olúpané strúčiky cesnaku nevyschnú, ak ich dáme do pohára s otočným závitom. Cesnak na dochutenie naložíme do marinády z vinného octu. Chuť zvýrazníme pridaním tymianu alebo čili papričky. Jemnú chuť dosiahneme uskladnením očistených strúčikov v olivovom olivovom oleji. Ak ich chceme rozotrieť, strúčiky napred posolíme.