Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Suflé s rokfortom (Nivou)

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny: 6 formičiek, 2 malé póry, lyžica bieleho vína, 1 dl mlieka, 1 dl smotany, 50 g múky, 50 g masla, 50 g strúhaného syra, 4 vajcia, 100 g rokfortu, soľ, cayenské korenie, muškátový oriešok

Postup: Pór pokrájame na 5 cm prúžky. Predáme víno, vývar, 5 minút povaríme. Pór odložíme. Do vývaru pridáme mlieko, smotanu. Rozmiešame múku s roztopeným maslom, zašľaháme do vriaceho vývaru. Odstavíme, primiešame strúhaný syr a 1 vajce. Miešame, do chladnúceho cesta pridáme 3 žĺtky, nakrájaný rokfort, soľ, korenie. Vmiešame sneh z 3 bielkov. Vymastíme formičky, na dno dáme pór, zalejeme cestom (1 cm pod okraj). Pečieme 20 minút.

 

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:00  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Pasta harrisa - Podáva sa k mäsu, pečenej zelenine, kukuskusu. Z 50 g sušených červených čili papričiek odstránme semienka, nakrájame nadrobno. Namočíme ich na 20 min. do horúcej vody, necháme odkvapkať, rozdrvíme alebo pomelieme. Do papričiek dáme 1 ČL mletej rasce, 1 1/2 ČL mletej rímskej rasce, 2 ČL pomletých koriandrových listov, vytvoríme pastu. Zalejeme 15 - 30 ml olivového oleja, odložíme do nádobky, zakryjeme, skladujeme v chladničke maximálne 8 týždňov.