Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Sladkosti / Pečivo Palacinky Plnené tvarohové rožky

Plnené tvarohové rožky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: mlieko, hladká múka, 3 vajcia, 600 g mäkkého tvarohu, 1 balíček hrozienok, 1 vanilínový cukor, podľa chuti práškový cukor, 10 rožkov

Postup: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, 1 vajíčkom, vanilínovým a práškovým cukrom. Z mlieka, múky a soli a 2 vajec urobíme hustejšie palacinkové cesto. Rožky pozdĺžne rozrežeme, vyberieme striedku. Vydlabané rožky omočíme v mlieku a naplníme tvarohovou plnkou. Obalíme v cestíčku a vyprážame v panvici z oboch strán na horúcom oleji. Odkvapkané pred podábaním posypeme práškovým cukrom. Neplníme dopredu, len toľko, koľko vypražíme.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:48  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Správne grilovanie - Dym škodí mäsu. Nemajú sa používať šišky, staré drevo a papier, najlepšie je drevené uhlie. Rozkladanie ohňa sa podporuje špeciálnymi podpaľovačmi, obyčajné sú jedovaté. Vyvarovať sa dymu a plameňom sa najlepšie darí v kotlových griloch, kde je uhlie na bokoch a nie pod jedlom. Potieranie marinádou sa neodporúča. Pred grilovaním sa mäso potrie olejom a ochutí korením. Mrazené mäso sa má pred grilovaním rozmraziť. Na marinovanie sa majú používať len oleje, ktoré znesú vysokú teplotu (olivový olej, priemyselne vyrábané oleje), nikdy maslo alebo stužené tuky. Rybie mäso je krehké a ľahko sa pri grilovaní rozpadá. Preto ho treba pred grilovaním potrieť olejom alebo grilovať v špeciálnych košíčkoch, v ktorých sa ryby dajú otočiť. Ku grilovaným jedlám je vhodný chlieb prípadne zemiaky pečené v alobale a veľa zeleniny.