Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Sladkosti / Pečivo Palacinky Plnené tvarohové rožky

Plnené tvarohové rožky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: mlieko, hladká múka, 3 vajcia, 600 g mäkkého tvarohu, 1 balíček hrozienok, 1 vanilínový cukor, podľa chuti práškový cukor, 10 rožkov

Postup: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, 1 vajíčkom, vanilínovým a práškovým cukrom. Z mlieka, múky a soli a 2 vajec urobíme hustejšie palacinkové cesto. Rožky pozdĺžne rozrežeme, vyberieme striedku. Vydlabané rožky omočíme v mlieku a naplníme tvarohovou plnkou. Obalíme v cestíčku a vyprážame v panvici z oboch strán na horúcom oleji. Odkvapkané pred podábaním posypeme práškovým cukrom. Neplníme dopredu, len toľko, koľko vypražíme.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:48  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Eintopf špecialita z jedného hrnca - Na prípravu používame širšie ťažšie hrnce, ktoré majú dlhšiu tepelnú zotrvačnosť. Výborné sú liatinové smaltované hrnce, v ktorých sa jedlo varí alebo dusí pomaly, čo umožňuje dokonalejšie pospájanie jednotlivých chutí, aróm. Pre 6 osôb sa používa 5 litrový hrniec, aby bolo dosť miesta na miešanie a prehľad jednotlivých komponent. V malých hrncoch sa suroviny drvia a vzniká tzv. gulášový efekt. Je lepšie jedlo nemiešať, ale potriasť hrncom.