Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Sladkosti / Pečivo Palacinky Plnené tvarohové rožky

Plnené tvarohové rožky

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

 

Suroviny: mlieko, hladká múka, 3 vajcia, 600 g mäkkého tvarohu, 1 balíček hrozienok, 1 vanilínový cukor, podľa chuti práškový cukor, 10 rožkov

Postup: Tvaroh zmiešame s hrozienkami, 1 vajíčkom, vanilínovým a práškovým cukrom. Z mlieka, múky a soli a 2 vajec urobíme hustejšie palacinkové cesto. Rožky pozdĺžne rozrežeme, vyberieme striedku. Vydlabané rožky omočíme v mlieku a naplníme tvarohovou plnkou. Obalíme v cestíčku a vyprážame v panvici z oboch strán na horúcom oleji. Odkvapkané pred podábaním posypeme práškovým cukrom. Neplníme dopredu, len toľko, koľko vypražíme.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 23:48  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Ako najlepšie vyšľahať sneh - Bielok musí byť studený. Napred šľaháme pomaly, potom rýchlejšie. Nádoba musí byť čistá a chladná. Sneh nedávame na horúce pokrmy, necháme ich napred trochu vychladnúť. Sneh je správne vyšľahaný, ak sa ryha po ťahu vidličky hneď nevyrovná. Sneh bude nádherný, ak pridáme do bielka štipku soli.