Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Pizza Rajčiakova pizza z bylinkového cesta

Rajčiakova pizza z bylinkového cesta

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

 

Suroviny (8 - 10 porcií): Kysnuté cesto: 600 g hladkej múky, 2 balíčky instantného droždia, 2 ČL soli, 4 PL bylinkovej zmesi (rozmarín, tymian, oregano), 300 ml vlažnej vody, 4 PL oleja.

Obloženie: 1 kg rajčiakov, 150 g šalotky, 500 g ricotty (čerstvý ovčí syr), 1 téglik tučnej smotany, 2 strúčiky cesnku

Postup: Múku v mise zmiešame s droždím, pridáme soľ, bylinky, vodu, olej. Vymiešame, až vznikne hladké cesto. Necháme prikryté kysnúť na teplom mieste, až s jeho objem viditeľne zväčší. Ešte raz cesto premiesime na pomúčenej doske, rozdelíme na polovice. Každú rozvaľkáme, položíme na vymastený plech. Umyté rajčiaky osušíme, pokrájame na plátky. Olúpané šalotky prekrojíme napoly, pokrájame na tenké mesiačiky. Syr zmiešame so smotanou, ošúapaný cesnak prelisujeme, pridáme k syrovej zmesi, ochutíme čiernym korením. Zmes rozotrieme na cesto, navrch poukladáme rajčiaky, šalotku. Pečieme pri 200 °C 25 min.

 

Posledná úprava Pondelok, 08 November 2010 11:10  


Vedeli ste, že:

Ako strúhať mäkký syr - Vložíme ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrieme olivovým olejom. Takto sa vyhneme upchatým dierkam na strúhadle.