Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 60 g piškót, 100 g mletého maku, 1 PL medu, 75 ml vlažného mlieka, 4 PL kryštálového cukru, 1 PL rumu, 300 g tvarohu, 1 PL masla, 2 PL citrónovej šťavy, 100 g strúhanky, vajce, 1 žĺltok, 2 PL práškového cukru, 2 PL mletého maku na posyp

Postup: Piškóty valčekom rozdrvíme, čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli, oboje zmiešame s makom, medom, mliekom, 3 PL cukru, rumom, dáme na 30 m do chladničky. Tvaroh, maslo, 1 PL cukru, citrónovej šťavy, strúhanku, vajce, žĺtok zmiešame, urobíme cesto. Odtrhávame neho alebo krájame rovnako veľké kúsky, dáme do nich guľky makovej zmesi. Varíme v jemne sladenej vode na miernom ohni od bodu varu 30 m, scedíme, na tanieri posypeme, makom, cukrom. Vanilková

Omáčka: 25 ml mlieka, 25 ml šľahačkovej smotany, dreň 1 vanilkového struku zmiešame, necháme zovrieť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, vyšľaháme do nich horúce ochutené mlieko v hrnci. Už nevaríme, ale pri nízkej teplote šľaháme do zhustnutia, potom prepasírujeme.

 


AdSense