Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 600 g kuracích pŕs, soľ, mleté biele korenie, 10 sušených sliviek, 2 mladé cibuľky, 8 dlhších plátkov oravskej slaniny

Marináda: 1 PL medu, 2 ČL sójovej omáčky, 1 ČL slivkového lekváru, 50 ml bieleho vína, 1 PL oleja

Postup: Umyté kuracie prsia osušíme, nakrájame na menšie plátky, prekryjeme mikroténovou fóliou a jemne preklepeme. Rezne posolíme a okoreníme mletým bielym korením. Na každý rezeň dáme jednu až dve sušené slivky, kúsok očistenej a po dĺžke prekrojenej cibuľky, zvinieme a spevníme špáradlom. Každý závitok obalíme plátkom slaniny a podľa potreby spojíme špáradlom. Rozpustený med, sójovú omáčku, slivkový lekvár a víno dohladka vymiešame. Pridáme trošku oleja a podľa chuti osolíme. Marinádou natrieme závitky, uložíme na grilovací rošt a grilujeme 8 - 10 minút. Počas grilovania závitky otáčame a potierame marinádou.

 


AdSense