Zmes s guľkami z mletého mäsa eintopf

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): Bravčové pliecko (900 g), 100 g cibule, 2 vajcia, horčica, čierne mleté korenie, soľ, sekaná pažítka podľa chuti, 300 g kyslej smotany, 200 g hrášku, 200 g kalerábu, 200 g mladej mrkvy, olej, zeleninový vývar

Postup: Najemno pomleté mäso zmiešame s vajcom, horčicou, najemno pokrájanou, osmaženou cibuľou, pažítkou, osolíme, okoreníme. Zo zmesi tvarujeme malé guľky, ktoré prudko osmažíme na celom povrchu na oleji, s plátkami mrkvy, kalerábu, hráškom vložíme do plytkej nádoby, pridáme vývar, dusíme do mäkka. Pred koncom dusenia zahustíme smotanou, prípadne nastrúhaným starším chlebom, dochutíme kôprom.

Príloha: cestoviny, najlepšie širšie rezance.

 


AdSense