Zbojnícka pečienka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 300 g bravčového stehna, 150 g bravčovej pečene, 100 g údenej klobásy, 50 g údenej slaniny, 20 g oleja, 100 g cibule, 10 g hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Umyté odblanené mäso nakrájame na tenšie rezy, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom. Podobne aj pečeň. Cibulu, klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky. Striedavo napichujeme suroviny na ražeň alebo ihlicu. Pečieme nad žeravými uhlíkmi alebo na pekáči za mierneho podlievania horúcou vodou. Šťavu môžeme zaprášiť múkou, povariť, naliať na hotové mäso.

Podávame so zemiakovým pyré alebo s chlebom a uhorkou.

 


AdSense