Perinky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 500 g vykosteného karé, soľ, mleté čierne korenie, polohrubá múka, plátky goudy, šunky podľa počtu rezňov, 1 téglik kyslej smotany, 1 PL horčice, maslo

Postup: Karé nakrájame na rezne, obalíme v múke. Na troche oleja ich opečieme z oboch strán, poukladáme na vymastený plech. Na každý rezeň dáme plátok syra, šunky. Do panvice, kde ostal olej z výpeku, pridáme vody, necháme zovrieť, zmesou podlejeme rezne. Smotanu vymiešame s horčicou, nalejeme na rezne, navrch každého dáme kúsok masla. Pečieme v mierne teplej rúre 1 hod.

Podávame s ryžou alebo zemiakovými kroketami.