Pečienka s polentou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 osoby): 500 g bravčovej panenky, 600 g kelu, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 stopka zeleru, 125 ml horúcej vody, 200 g hrubej kukuričnej múky, 4 PL parmezánu

Postup: Mäso, kel, cibuľu, zeler pokrájame na kúsky, vložíme do ohňovzdornej nádoby, osolíme, prikryjeme, privedieme do varu, 30 m necháme mierne pobublávať. V rajnici privedieme do varu 1,25 l vody, osolíme, vsypeme kukuričnú múku, za stáleho miešania povaríme pri nízkej teplote 20 - 25 min. Do uvarenej polenty pridáme mäso so zeleninou, varíme 25 min., občas prilejeme horúcu vodu, aby bola polenta mäkká, primiešame maslo, parmezán.