Bravčové mäso na pomarančoch

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 4 bravčové rezne zo stehna, 2 PL oleja, 1 cibuľa, 4 mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok, 2 PL hnedého cukru, 1 PL strúhanej pomarančovej kôry, 6 mesiačikov pomaranča, 350 g tmavej alebo strakatej fazule, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Na panvici rozpálime olej, mäso prudko opečieme, vyberieme, uložíme na teplé miesto. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme pokrájanú mrkvu, cesnak, po 5 min. paradajky, cukor, pomarančovú kôru, soľ, korenie, necháme zovrieť. Na túto zmes vložíme mäso, na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 15 min. Šťavu rozmixujeme, na záver pridáme fazuľu, ktorú sme predtým varili 15 min., dusíme 20 min.. Pred dokončením pridáme mesiačiky pomaranča.