Rolka

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 3/4 - 1 kg mletého bravčového mäsa, 5 vajec, majorán, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku 1 PL hladkej múky, 2 kuracie pečienky, 1 čerstvé alebo nakladaná kápia, 2 cibule, 1 konzerva sterilizovaného hrášku, 50 g tvrdého syra, olej, worchesterská omáčka

Postup: Mäso zmiešame s 1 vajcom, trochou majoránu, soľou, korením, 1 prelisovaným strúčikom cesnaku, múkou, 30 min. necháme odstáť. Pečienky zomelieme, ošúpané cibule nakrájame nadrobno, kápiu na malé kocky. Na oleji speníme 1/2 cibule, pridáme pečienky, dusíme domäkka. V inej panvici speníme na oleji zvyšok cibule, pridáme vajcia, ochutíme vegetou, urobíme riedku praženicu, až vychladne, pridáme do nej kapiu, hrášok bez nálevu, korenie, prelisovaný cesnak, syr, udusené pečienky. Pracovnú dosku posypeme strúhankou, mäso rozvaľkáme na plát hrubý 1 cm, natrieme rovnomerne praženicovú zmes, stočíme. Plech vymastíme olejom, rolku pokvapkáme worcesterskou omáčkou, pečieme 20 - 25 min. Podávame s varenými zemiakmi, či hranolkami, kompótom či čalamádou.

 


AdSense