Smažený mozoček s cesnakovou nátierkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 600 g bravčového mozočka, 100 g múky, 5 vajec, 200 g strúhanky, 2 strúčiky cesnaku, 1 l oleja, 1/4 hlávky kelu, 1/4 hlávky čínskeho kelu, 3 mrkvy, 1 KL horčice, 1 dl smotany, O,5 dl suchého bieleho vína, 2 viazaničky petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie

Postup: Z odblaneného, umytého mozočku tvarujeme pagáčiky, obalíme v múke, rozšľahaných vajciach strúhanke, osmažíme na rozpálenom oleji. Do 1 rozšľahaného vajca nastrúhame cesnak, vmiešame horčicu, za stáleho miešania prilejeme toľko oleja, až vznikne hustá majonéza, primiešame smotanu, osolíme, okoreníme, nasypeme posekanú vňať. Mrkvu nakrájame na tenké rezančeky, mierne osolíme, smažíme na niekoľkých kvapkách rozpáleného olej, pridáme na prúžky nakrájané hlávky kelu, osolíme, okoreníme, niekoľko min. necháme pražiť. Mozoček podávame s cesnakovou majonézou a chrumkavou zeleninou. Miesto cesnakovej možno použiť tatársku omáčku.