Jánošíkov vrkoč

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 650 g bravčovej panenky, oravská slanina, cesnak, grilovacie korenie, soľ, olej

Postup: Panenku rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice, slaninu nakrájame na hranolčeky rovnako dlhé ako mäso. Obe polovice panenky rozrežeme na 3 pásy, medzi každý vložíme slaninu, zapletieme do vrkoča, upevníme ihlou alebo zviažeme niťou, osolíme, potrieme grilovacím korením, pretlačeným cesnakom, olejom zo všetkých strán. Necháme 1/2 hod. v chlade. Potom poukladáme na naolejovaný rošt, počas grilovania viackrát otáčame.

Podávame s chlebom, zeleninovým šalátom.