Krkovička na víne

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1,5 g krkovičky alebo vykosteného karé, 3 PL hladkej múky, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL horčice, 500 ml červeného vína, 4 PL jemného kečupu, 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup: Umyté mäso rozdelíme na 4 kusy osolíme, okoreníme, obalíme v múke, prudko opečieme z oboch strán, preložíme do pekáča. Na 1 PL oleja veľmi krátko opražíme plátky cesnaku, zalejeme červeným vínom. Pridáme kečup, dusíme 10 - 15 min., ochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Vínovú šťavu prelejeme na opečené mäso, prikryté pečieme v rúre domäkka, pred koncom pečenia odokryjeme. Podávame so zemiakmi v akejkoľvek úprave. Elektrická rúra 180, teplovzdušná 160 st., plynová stupeň 3, čas 30 - 40 min..