Pečené karé s palacinkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 700 g bravčového karé, nastrúhaná kôra z 1 pomaranča, 3 PL hladkej múky, 2 PL olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ, voda na podlievanie, parmezán.

Omáčka: 2 väčšie cibule, čerstvá bazalka podľa chuti, 200 g čerstvých šampiňónov, 2 PL smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie.

Palacinky: 200 ml mlieka, 100 g hladkej múky, 1 vajce, štipka soli, olej na vyprážanie, 1 PL posekanej petržlenovej vňate

Postup: Umyté mäso osolíme, okoreníme, potrieme pomarančovou kôrou, obalíme v hladkej múke, opečieme na oleji do zlatista, položíme na plech, dáme do vyhriatej rúry piecť domäkka, podlievame vodou, občas obrátime. Omáčka: Cibuľu nakrájame na plátky, udusíme na oleji do sklovita, vložíme pokrájané šampiňóny, bazalku, dusíme 10 m, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, povaríme krátko.

Palacinky: Mlieko, hladkú múku, vajce vymiešame, osolíme, necháme pár minút odstáť. Na oleji vypražíme 4 palacinky, pokrájame ich na široké rezance, pridáme do hubovej omáčky, ochutíme posekanou vňaťou, premiešame. Upečené karé nakrájame na 4 plátky. Jednotlivé porcie podávame s omáčkou, postrúhaným parmezánom, ozdobené bazalkou.

 


AdSense