Domáce klobásy na pečenie

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 600 g bravčového pliecka, 200 g bôčika, 200 g chudého hovädzieho mäsa, tenké bravčové črevá, 20 g cesnaku, 1 PL soli, 3 g mletého čierneho korenia, 7 g sladkej, 3 g pálivej mletej červenej papriky, 3 g mletej rasce

Postup: Umyté mäso pokrájame na malé kúsky, zomelieme v mlynčeku na mäso, pridáme všetky koreniny s roztretým cesnakom, premiešame, dáme do chladu na 2 - 3 h. Zmes plníme do čriev, vytvárame rovnako dlhé klobásy, tie dáme na pekáč, podlejeme trochou vody, upečieme v stredne teplej rúre. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom alebo dusenou kyslou kapustou.