Golonkov puk

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 500 g bravčového karé bez kosti, 4 zelené papriky, 4 paradajky, 1 cibuľa, 1 šľahačková smotana, 1 vajce, 100 g hladkej múky, 100 g strúhanky, 2 KL cukru, ocot, mleté čierne korenie, olej, soľ.

Zemiakové pyré: 500 g zemiakov, maslo, mlieko

Postup: Mäso nakrájané na plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke, vajci múke, opečieme domäkka.

Omáčka: Z paprík, paradajok, cibule urobíme lečo, rozmixujeme ho, pridáme smotanu, cukor, ocot, pár kvapiek pikantnej omáčky, prevaríme. Opečené plátky mäsa polejem omáčkou, podávame s pyré. To bude lahodnejšie, ak do neho pridáme trochu vody, zo varenia zemiakov.