Medajlóniky zo sviečkovice

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčovej sviečkovice, 80 g oleja, 40 g horčicového masla (30 g masla a 10 g horčice), 200 ml kyslej smotany, 50 ml bieleho vína, 20 g hladkej múky, šťava z 1 citróna, 2 PL Worchesterskej omáčky, mleté čierne korenie, soľ

Postup: Odblanené, umyté, osušené mäso pokrájame na hrubšie plátky (12 - 16 ks), mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, z jednej strany pomúčime, z oboch strán na rozohriatom oleji opečieme dozlatista. Hotové mäso vyberieme, odložíme na tanier, zakryjeme, aby nevychladlo. Prebytočný tuk zlejeme, do výpeku pridáme horčicové maslo, v ktorom mäso krátko podusíme. Vyberieme ho, výpek zahustíme hladkou múkou, pridáme víno, smotanu, šťavu z citróna, worchesterskú omáčku, krátko povaríme. Podávame poliate smotanovou šťavou, príloha ryža alebo zemiaky.

 


AdSense