Bravčové medajlónky v kapuste

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 800 g vykosteného bravčového karé. 50 g horčice, 100 g rastlinného oleja, 800 g kvasenej kapusty, 1 kg zemiakov, 1O % kyslá smotana 350 g a 200 g pri servírovaní, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá sladká červená paprika na dekoráciu

Postup: Mäso nakrájame na 8 asi 100 g kusov, jemne rukou naklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a necháme v chladničke 2 až 3 hodiny. Potom prudko opečieme na oleji z oboch strán a poukladáme na vymastený pekáč. V panvici na oleji po opekaní mäsa opečieme pokrájanú, šťavy mierne zbavenú kapustu. Očistené zemiaky na strúhame nahrubo, zmiešame s rozšľahanými vajcami a s kyslou smotanou. Zemiakovú zmes pridáme k opečenej kapuste, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rascou. Dobre premiešame. Mäso na pekáči pokryjeme zemiakovo - kapustovou hmotou asi na hrúbku 1 centimetra. Zakryjeme alobalom a pečieme prikryté v rúre približne 50 - 60 minút (teplota približne 200 °C).

Servírujeme preliate kyslou smotanou a posypané mletou červenou paprikou. K tomuto sýtemu jedlu podávame pikantnú sterilizovanú zeleninu, prípadne pre veľmi hladných hostí aj ražný chlieb.


AdSense