Bírešské mäso

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 g oravskej slaniny alebo údeného bôčika, 400 g kyslej kapusty, 4 lyžičky štipľavej paprikovej pasty, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 250 ml mäsového vývaru, 1 zemiak, 2 - 3 bobkové listy, 1/2 lyžičky rasce, mleté čierne korenie, masť alebo olej

Postup: Mäso umyjeme, pokrájame na 4 rezne, ktoré naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Rezne potrieme prelisovaným cesnakom, paprikovou pastou, položíme na ne plátky slaniny alebo bôčika, zvinieme ich a spojíme špáradlami. Závitky zo všetkých strán opečieme na rozohriatej masti (oleji/, vyberieme ich z výpeku a dáme do hlbšieho hrnca. K závitkom v hrnci pridáme pokrájanú kyslú kapustu, bobkové listy, rascu a všetko podlejeme mäsovým vývarom. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme k mäsu s kapustou. Všetko spolu pár minút podusíme, pridáme očistený postrúhaný zemiak, prikryjeme a dusíme domäkka. Podávame napríklad so zemiakovou knedľou. Ak nie je po ruke lis na cesnak, rozotrie sa ľahšie, ak sa posolí.

 


AdSense