Brniansky rezeň

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny: 750 g bravčového stehna, 100 g šunky, dve vajíčka, štyri lyžice sterilizovaného hrášku, 30 g masla, mleté čierne korenie, olej.

Na obaľovanie: dve vajíčka, 0,5 dl mlieka, hladká múka, strúhanka

Postup: Mäso nakrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Šunku nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Pridáme hrášok a mleté čierne korenie. Vajíčka rozšľaháme, pridáme trošku soli a prilejeme do opraženej šunky. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Zmes rozdelíme na rezne, ktoré preložíme na polovice a spojíme ihlami. Naplnené rezne obalíme v múke, rozšľahaných vajíčkach, strúhanke a vypražíme.

Podávame so zemiakovým pyré.