Údené mäso s hnedou omáčkou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 300 g karé, soľ, nové korenie, bobkový list, 1 cibuľa, 1 dl oleja, 50 g medu, 20 g paradajkového pretlaku, 50 g sušených húb, 20 g sušených sliviek, 30 g zemiakov, 20 čerstvej pažítky

Postup: Údené karé dáme variť do vody s trochou soli, novým korením, bobkovým listom a sušenými hubami. Varíme podľa veľkosti mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme med, paradajkový pretlak a zalejeme vývarom z mäsa. Omáčku varíme až do zhustnutia. Potom do nej pridáme sušené slivky a huby z vývaru. Krátko povaríme, mäso prelievame omáčkou.

Podávame s uvarenými (prípadne roztlačenými) zemiakmi s pažítkou.