Pečené mäso na pive s rascou

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 1,5 kg bravčového mäsa na pečenie s kožou a bez kostí, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžička celej rasce, 200 g cibule, 6 strúčikov cesnaku, 0,33 l svetlého piva

Postup: Rúru predhrejeme na 220 °C. Mäso osolíme a okoreníme. Pekáč naplníme na dva prsty vysoko osolenou vodou, necháme zovrieť, vložíme mäso kožou dolu, dáme do predhriatej rúry a pečieme dvadsať minút. Potom teplotu znížime na 220 °C, pekáč s mäsom vyberieme z rúry, mäso obrátime a kožku narežeme ostrým nožom do mriežku. Vložíme naspäť do pekáča kožkou hore a posypeme rascou. Cibuľu a cesnak ošúpeme, po hodine pečenia mäso podlejeme 1/3 piva, po čase podlejeme ešte dva razy. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, pečieme ešte hodinu. Upečené mäso vyberieme z pekáča, omáčku precedíme cez husté sito. Mäso nakrájame na plátky.

Ako prílohu odporúčame zemiakové placky a jablkový kompót.