Plnené bravčové mäso na sladko kyslo

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 porcií): 1,5 kg bravčového mäsa, 200 g marhuľového kompótu, 1 polievková lyžica horčice, mleté čierne korenie, 3 cibule, soľ, 20 g masla, 2 citróny, 2 karotky, 50 ml octu, 50 ml mäsového vývaru, 1 polievková lyžica maizeny, cukor

Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso očistíme, umyjeme osušíme, ostrým nožom doň narežeme otvor. Kompót scedíme, necháme odkvapkať, nadrobno nakrájame. V miske zmiešame ovocie, horčicu, korenie a jednu nakrájanú cibuľu. Dve tretiny plnky dáme do otvoru, ktorý uzatvoríme drevenými špáradlami. Mäso z každej strany osolíme a okoreníme. V pekáči zohrejeme maslo, mäso z každej strany prudko opečieme. Citróny umyjeme pod horúcou vodou, prekrojíme na 4 časti tak, aby ešte držali pohromade a vložíme k mäsu do pekáča. Spolu s očistenou a nadrobno nakrájanou karotkou dáme do pekáča, podlejeme octom s vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale. Pekáč vložíme do predhriatej rúry, prikryjeme a dusíme 2 hodiny. Odkryjeme, mäso potrieme zvyšnou plnkou a pečieme ešte pol hodiny. Mäso vyberieme, výpek necháme zovrieť, maizenu nahladko rozmiešame v troche vody, vlejeme, necháme prevrieť, zahustíme. Podľa potreby dochutíme soľou, korením, cukrom

 


AdSense