Limbašské fašírky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 600 g bravčového mäsa, 100 g údenej slaniny, dve vajíčka, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, dva klinčeky, zelená petržlenová vňať, 2 dl bieleho suchého vína, pol lyžice octu, lyžička kryštálového cukru, dve lyžice hladkej múky, trochu mlieka, vegeta, soľ na dochutenie

Postup: Mäso pokrájame na kocky, zomelieme, pridáme v mlieku namočený rožok, na kocky pokrájanú slaninu, vajíčko, korenie, papriku, potlčené klinčeky, posekanú petržlenovú vňať, vegetu a soľ. V ohňovzdornej mise vymiešame víno s octom, cukrom, osolíme a prevaríme. Potom do zmesi vložíme fašírky a dusíme asi 30 minút. Počas dusenia fašírky obrátime a podľa potreby podlejeme horúcou vodou. Šťavu zaprášime múkou, povaríme a ochutíme vegetou.

Podávame s mastenými zemiakmi alebo ryžou.