Fašírky v maslovej omáčke

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g mletého bravčového mäsa, 1 pečivo, 8 polievkových lyžíc mlieka, 1 vajíčko, 1/8 l kyslej smotany, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1/4 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka podľa potreby, maslo, olej

Postup: Pečivo nadrobno nakrájame, zalejeme mliekom, necháme 1/4 hodiny odpočívať. V miske premiešame mäso, vyžmýkané pečivo, vajíčko, kyslú smotanu, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame. Urobíme fašírky, obalíme v strúhanke. Na panvici rozohrejeme olej a fašírky z oboch strán dozlata vypražíme. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozriedime vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale, vmiešame polievkovú lyžicu masla a už nevaríme.

Fašírky vložíme naspäť do panvice, podávame s ryžou alebo so zemiakmi.