Afelia (bravčové varené v červenom víne s koriandrovými semienkami)

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg chudého vykosteného bravčového mäsa nakrájaného na kocky, 200 ml červeného vína, 1 - 2 lyžičky nahrubo rozdrvených koriandrových semienok, soľ, mleté čierne korenie, 1 tyčinka škorice, 6 polievkových lyžíc slnečnicového alebo rastlinného oleja

Postup: Mäso naložíme do vína a korenia aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Potom ho vyberieme z marinády a necháme osušiť, napr. na nelepivom papieri na pečenie. Marinádu odložíme. Olej rozohrejeme v hlbokom hrnci a kúsky mäsa v ňom opražíme dohneda, kým nie sú chrumkavé. Bravčové mäso prelejeme marinádou a prípadne doplníme studenou vodou tak, aby zakryla mäso. Zmes varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 30 minút, kým mäso nezmäkne. Takmer všetka tekutina by sa mala vypariť a ostane len hustá omáčka. V prípade potreby ešte aféliu dovaríme ďalších 10 minút bez pokrievky, aby sa odstránila nadbytočná šťava.

 


AdSense