Bravčová sviečková Tomato

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 400 g bravčovej panenky, hrubozrnná soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, vetvička rozmarínu, 3 bobkové listy, 200 g majonézy, 100 g tuniaka v oleji, vínny ocot, 50 g ančovičiek v oleji (sardely), 50 g kapár v náleve, rôzne druhy listového šalátu, balsamico

Postup: Očistenú a umytú panenskú sviečkovú osolíme, okoreníme (oboje čerstvo mleté/, zabalíme do bobkových listov a rozmarínu, polejeme olivovým olejom a pevne zabalíme do stretch fólie. Panenku varíme v paráku pri teplote 80 °C asi 15 minút (alebo pomocou sondy, kým nebude mať vo vnútri 52 st. C). Len tak ostane vo vnútri krásne ružová (medium). Dáme dobre vychladnúť. Vymiešame tuniaka s majonézou a pridáme zopár kvapiek vínneho octu. Sardely a kapary najemno nasekáme a zmiešame s olivovým olejom a balsamicom. Do stredu taniera dáme tuniakovú omáčku, dookola rozložíme tenké plátky mäsa, polejeme dresingom z kapár a ančovičiek a ozdobíme šalátovými listami, ochutenými olivovým a vínnym octom. Tento recept funguje aj so srnčím alebo jelením mäsom. Namiesto majonézy môžeme použiť aj pochúťkovú smotanu alebo biely hustý jogurt.