Dodova balkánska špecialita

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 400 g mletého bravčového mäsa, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 12 zemiakov na pečenie, 100 g údenej slaniny, 2 dl oleja, mleté čierne korenie, 1/2 KL sódy bikarbóny, 1 PL čubrice, 500 g póru, zavárané baranie rohy, čerstvá zelenina na dekoráciu, soľ

Postup: Pomleté mäso zmiešame, pridáme 1/2 dl oleja, korenie, soľ, čubricu, sódu bikarbónu a dobre premiesime. Na olejom potretej podložke vyformujeme zo zmesi 4 rezne, ktoré necháme v chladničke odležať. Na grilovacej panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a rezne asi 2 - 3 minúty prudko opekáme, aby mali výrazné pruhy. Zemiaky umyjeme a narežeme (pozdĺžne hlbšie a 2x priečne plytšie). Do pozdĺžneho rezu vložíme tenký plátok slaniny. Poukladáme na rošt a pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C. Pór, kapustu nakrájame na tenké pásiky. Baranie rohy pozdĺžne rozrežme, nakrájame na prúžky, zmiešame s pórom, kapustou, dochutíme nálevom z rohov a soľou.

Podávame s bielym suchým vínom.

 


AdSense