Zeleno biela panvica s fašírkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 500 g miešaného bravčového a hovädzieho mäsa, 4 PL ovsených vločiek, 1 vajce, 3 PL vody, 1 PL paradajkového pretlaku, soľ, mleté čierne korenie, 1 malý pohár kapár, 2 PL oleja

Zeleninová príloha: 1 malý karfiol, 2 PL oleja, 3 PL sladkej smotany, 1 ČL maizeny, 2 PL oleja, mleté čierne korenie, trochu strúhaného muškátového orieška

Postup: Mleté mäso premiešame s ovsenými vločkami, vajcom, vodou, paradajkovým pretlakom, kaparami, osolíme, okoreníme, navlhčenými rukami urobíme fašírky, z oboch strán vypražíme na oleji a odložíme na teplé miesto. Karfiol a brokolicu očistíme, umyjeme, rozdelíme na malé ružičky, vo vriacej osolenej vode uvaríme domäkka. Na hlbšiu panvicu dáme pol šálky vody, rozmiešame maizenu, smotanu, olej a necháme za stáleho miešania zhustnúť. Dochutíme soľou, mletým korením, trochou strúhaného muškátového orieška, omáčku vmiešame do zeleniny.

Fašírku podávame so zeleninou a bielym pečivom.

 


AdSense