Bravčové medajlónky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 16 medajlónkov z bravčového mäsa (po 30 g), soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 PL oleja, 2 PL masla, 1 väčšia cibuľa, 200 g paradajok, 200 - 250 g tekvice

Postup: Mejalóniky jemne naklepeme, posolíme, pokoreníme, obalíme v múke a opečieme na rozohriatom oleji a masle zo všetkých strán. K mäsu pridáme na pásiky pokrájanú cibuľu, na mesiačiky pokrájané ošúpané paradajky, nakoniec na kocky pokrájanú tekvicu. Krátko podusíme. Tekvica by mala zostať chrumkavá. Podávame so zemiakmi opečenými v obale. Tekvicu môžeme opekať aj zvlášť na rozohriatom masle, posoliť, okoreniť, ochutiť prelisovaným cesnakom, posypať nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou a podávať ako prílohu. Namiesto tekvice môžeme použiť aj malé cukiny ktoré pred opekaním pokrájame a plátky, posolíme, okoreníme a obalíme v múke.