Kapustové závitky

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 1 hlávka červenej kapusty, soľ, 350 g bravčového mäsa, 1 PL masla, 1 PL oleja, 125 g šunky, 1 vajce, 1 žĺtok, 1 PL kyslej smotany, 2 PL strúhanky, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 250 ml červeného vína, 125 ml mäsového vývaru, 250 ml sladkej smotany na varenie

Postup: Kapustu očistíme, opláchneme, 8 listov tri minúty povaríme vo vriacej osolenej vode. Mäso očistíme, opláchneme, osušíme. Vcelku z každej strany opečieme na masle a oleji, nadrobno nakrájame, rovnako aj šunku, premiešame s vajcom, žĺtkom, strúhankou, kyslou smotanou, osolíme a okoreníme. Dva kapustové listy dáme vedľa seba tak, aby sa prekrývali a rozdelíme na ne mäsovú plnku. Stočíme, upevníme kuchynskou niťou alebo špáradlami a opečieme na masle. Podlejeme vývarom, vínom, prikryjeme a dusíme na miernom plameni 45 minút. Rolky vyberieme, do omáčky vlejeme smotanu, necháme krátko prevrieť a zhustnúť, podľa potreby dochutíme soľou a korením.

 


AdSense