Kalerábové hlávky s mäsom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 4 mladé kaleráby, 1/2 kg mletého bravčového mäsa, 1 vajce, 2 žemle, soľ, korenie, 4 PL kyslej smotany, 1 dl vody, trochu petržlenovej vňate

Postup: Pripravené kaleráby zbavíme listov a vonkajšej kôry, vnútornú časť vydlabeme. Kaleráby varíme niekoľko minút v osolenej vode. Do zomletého mäsa pridáme vajíčko, žemle máčané vo vode, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, korenie a časť nadrobno nasekanej kalerábovej hmoty. Obvarené kaleráby naplníme hmotou, položíme na pekáč, podlejeme vodu, prikryjeme pokrievkou. Pečieme asi 40 minút. Na záver vrch každého kalerábu ozdobíme jednou PL kyslej smotany.

Podávame so zemiakmi alebo chlebom.