Mäsový nákyp s baklažánom a paradajkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (4 porcie): 100 g ryže, 8 PL oleja, zeleninový vývar, 2 malé baklažány, soľ, mleté čierne korenie, trochu oregana, 1 cibuľa, 150 g syru Feta, 30 g tvrdého syra, 500 g mletého bravčového mäsa, 5 paradajok, maslo na vymastenie formy

Postup: Rúru predhrejeme na 190 °C. Ryžu opražíme na 2 PL oleja, zalejeme vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale tak, že prevyšuje ryžu. Necháme zovrieť, prikryjeme pokrievkou, na minime dusíme domäkka. Necháme vychladnúť. Baklažán umyjeme, môžeme, ale nemusíme ošúpať, nakrájame na kolieska, osolíme. Baklažán osušíme servítkom, z oboch strán opečieme na zvyšnom oleji, položíme na servítku, necháme vychladnúť. Paradajky umyjeme, nakrájame na plátky, syr na malé kocky alebo roztlačíme vidličkou, tvrdý syr nastrúhame. V miske premiešame ryžu, mleté mäso, dve tretiny oboch syrov, osolíme, okoreníme, pridáme oregano. Nákypovú formu vymastíme maslom, na spodok položíme tretinu baklažánu, cibule a paradajok, na to dáme polovicu mäsa, pokračujeme druhou tretinou zeleniny, na ňu dáme opäť mäso, nakoniec položíme zeleninu a posypeme zvyšným syrom. V predhriatej rúre zapekáme asi 40 minút.

 


AdSense