Bravčové mäso na hubách

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

Suroviny (4 porcie): 600 g bravčového mäsa, trochu soli, mleté čierne korenie, trochu kajenského korenia, 1 strúčik cesnaku, 500 g šampiňóv, 3 cibule, 50 g oleja, 0,2 dl brandy, 3/8 l mäsového vývaru, 1 viazanička petržlenovej vňate nakrájaná na posypanie

Postup: Cesnak ošúpeme a pretlačíme. Z mäsa odrežeme mastné časti a nakrájame ho na hrubšie rezance. Mäso osolíme, okoreníme čiernym a kajenským korením, pridáme cesnak. Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame vňať umyjeme a nasekáme. Na panvici zohrejeme olej, pridáme mäso a za stáleho miešania prudko opražíme, vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme nakrájanú cibuľu, šampiňóny, prudko opražíme, podlejeme brandy, zalejeme mäsovým vývarom, ktorý sme pripravili podľa návodu na obale. Necháme vrieť, kým omáčka nezhustne. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, mäso, zohrejeme, necháme prevrieť. Pred podávaním posypeme nasekanú petržlenovú vňať.

Podávame s ryžou.

 


AdSense