Bravčové medajlónky so slivkami

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 1 kg rezňov z krkovičky, 500 g sušených sliviek, 1/4 l bieleho vína, masla, soľ, korenie, 50 g masla, 1 PL ríbezľového želé

Postup: Sušené slivky namočíme do vína na 12 hodín. Potom ich povaríme. Múku rozmiešame so soľou, čiernym korením a obalíme v nej rezne. Na rozpálenom oleji ich opečieme a dusíme domäkka. Omáčka: Múku osmažíme na masti asi 2 min., potom ju zalejeme vínom, v ktorom sme varili slivky. Pridáme ríbezľové želé a smotanu. Osolíme, okoreníme. Udusené mäso uložíme na misu, rozložíme slivky a polejeme omáčkou.

Podávame so zeleninovým pyré.